Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Σπιτική λεμονάδα

Αφού λοιπόν βάλαμε τις φλούδες με το τσίπουρο να γίνονται λικέρ, πρέπει να αξιοποιήσουμε και τα λεμονάκια μας. Να δικαιλογηθεί και το φόντο του μπλογκ ε ;;; Αφιερώνω αυτή τη συνταγή στη μπεμπούλα της φίλης μου Φανής που θα βαπτιστεί σε λίγες μέρες.... Και το όνομα αυτής: Λεμονιά !!!

Υλικά:
15-20 λεμόνια
ξύσμα από 2 λεμόνια
650γρ ζάχαρη λευκή
1/5 κούπα νερό
4-5 φυλλαράκια βασιλικού

Εκτέλεση:
Στίβουμε τα λεμόνια. Θα πρέπει να βγει 2 κούπες και κάτι χυμός. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το βασιλικό και τα βράζουμε μέχρι να γίνει ένα δεμένο σιρόπι (περίπου 10' απ το σημείο βρασμού). Μόλις βράσει, προσθέτουμε το χυμό απ τα στιμμένα λεμόνια, ανακατεύουμε, αφαιρούμε τα φυλλαράκια του βασιλικού και κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ τη φωτιά. ´Οταν κρύωσει, γεμίιζουμε μπουκαλάκια και τα διατηρούμε στο ψυγείο για πολύ καιρό.
Σερβίρισμα: Σε ένα ποτήρι νερού βάζουμε περίπου 2 δάχτυλα απ το σιρόπι και συμπληρώνουμε με κρύο νερό ή σόδα. Είναι μια πολύ καλή πρόταση και για τα παιδάκια, μιας και είναι κάτι σπιτικό χωρίς συντηρητικά. Το καλοκαίρι η λεμονάδα μας θα είναι ανάρπαστη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου