Αν έχετε καμιά κερασιά στην αυλή σας, είναι ευκαιρία να φτιάξετε μαρμελάδα αυτή την περίοδο.
Υλικά:
1 κιλό κεράσια (χωρίς το κουκούτσι)
800γρ ζάχαρη
100γρ γλυκόζη
Εκτέλεση:
Βγάζουμε τα κουκούτσια απ'τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου, μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι. Στο ενδιάμεσο προσθέτουμε τη γλυκόζη. Μόλις κρυώσει τη χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ στην κατσαρόλα (ή λίγη λίγη στο μούλτι) για να διαλυθούν τα κεράσια και να πήξει.
Τα κεράσια αυτή την εποχή είναι νερουλά, οπότε μην ανησυχείτε αν η μαρμελάδα δεν βγει πολύ πηχτή.
**Εγώ έφτιαξα 2,5 κιλά κεράσι με 2 κιλά ζάχαρη και βγήκαν 11 βαζάκια.
Εσεις; Που τα βρηκατε τα κερασια; Εχετε κερασιά στην αυλη σας;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι υστερα μου ελεγες οτι δε θες να μαζεψεις αλλα...Κοιτα τι εγινε τωρα! Ωραιοτατη μαρμελαδιτσα!
Διόρθωση: Μαρμέλαδα κεράσι, με κεράσι Βύσσας !!! χαχαχαχαχα....
ΑπάντησηΔιαγραφή