Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Παπουτσάκια New Collection

Ή απλά παπουτσάκια με κολοκύθι (και όχι μελιτζάνα). ΄Αλλη γεύση, πιο γλυκιά και ελαφριά. Για ρίξτε μια ματιά....


Υλικά:
1 δόση κιμάς (για μακαρόνια-παστίτσιο κτλ)
4-5 κολοκυθάκια (μεσαία προς μεγάλα)
1 pummaro 200γρ
λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
Για τη μπεσαμέλ:
500ml φρέσκο γάλα
50γρ βούτυρο
50γρ αλεύρι
1 κρόκος αβγού
αλάτι-πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 oC στο γκριλ. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Τα απλώνουμε στη λαμαρίνα τους φούρνου με την εσωτερική πλευρά προς τα πάνω. Αλατίζουμε καλά και τα βάζουμε στο φούρνο στην πάνω σχάρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Ετοιμάζουμε τον κιμά. Φτιάξτε 500γρ κιμά όπως σας αρέσει. Εναλλακτικά, δείτε εδώ http://mageirikes.blogspot.gr/2011/10/blog-post_09.html . Σίγουρα θα περισσέψει κιμάς, βάλτε τον σ'ένα ταπεράκι αφού κρυώσει και μετά κατάψυξη, μέχρι την επόμενη φορά που θα λαχταρίσετε πχ μακαρόνια με κιμά....ο κιμάς θα είναι έτοιμος !!!
Σ' ένα ταψάκι ρίχνουμε το pummaro κι από πάνω απλώνουμε τα κολοκυθάκια, όπως τα ψήσαμε (με τα σποράκια προς τα πάνω). Χαράσουμε μια δυο φορές κατά μήκος με τη μύτη ενός μαχαιριού και πασπαλίζουμε το κεφαλοτύρι. 'Επειτα, στρώνουμε πάνω από κάθε κολοκύθι μια γενναία ποσότητα κιμά.
Για τη μπεσαμέλ, ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα. Σ' ένα άλλο κατσαρολάκι αφήνουμε το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε γρήγορα να μη σβολιάσει και πρσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας. Μόλις πήξει κρέμα ρίχνουμε μέσα τον κρόκο, ανακατεύουμε γρήγορα να μην κόψει, αλατοπιπερώνουμε και προθέτουμε κατά βούληση μοσχοκάρυδο.
Αφού ετοιμαστεί και η μπεσαμέλ, μ' ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγο λίγο πάνω απ' τον κιμά. Τέλος πασπαλίζουμε την κρέμα με τριμμένη φρυγανιά για να μην κάνει κρούστα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 oC για περίπου 40' , μέχρι να βράζει η σάλτσα από κάτω και να ροδίσει η μπεσαμέλ από πάνω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου