Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Brownies merenda

Ή nutela.... ή nucrema.....ή οτιδήποτε τελοσπάντων !!! Εγώ το έφταξα με nda-mere-καραμελωμενοκαραφουντουκέ.... (τζάμπα η διαφήμιση, μούφα η ντεμέκ crunchy merenta). Μεσημέρι ήταν θυμάμαι που βγήκε το γλυκό απ το φούρνο, την επόμενη έπλυνα και το ταψί !!! (Γλυκές Ιστορίες, τ.23, σελ.84).

Υλικά:
170γρ βούτυρο αγελάδος
120γρ ζάχαρη
4 αβγά
150γρ άλειμμα σοκολάτας-πραλίνας τύπου μερέντα
100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ φουντούκια ή καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Λιώνουμε σ'ένα μπρίκι το βούτυρο (χωρίς να το κάψουμε!). Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αβγά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε σταδιακά τη μερέντα, το βούτυρο, το αλεύρι και τέλος τους ξηρούς καρπούς, αν και θα σας πρότινα να μην χρησιμοποιήσετε ξηρούς καρπούς γιατί θα θυμίζει καρυδόπιτα.... anyway, ρίχνουμε το μίγμα σ'ένα μικρό ταψάκι 20Χ20 ή λιγο μεγαλύτερο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 οC για 30' (ούτε λεπτό παραπάνω γιατί θα σφίξει). Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε κομμάτια. Συνοδεύεται τέλεια με μια μπάλα παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου