Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Mousse κακάο & σοκολάτα

Ε να σας γλυκάνω λιγάκι βρε..... μια πολύ εύκολη κρέμα, η οποία αν δεν την αφήσετε να πήξει πάρα πολύ θα μπορούσε άνετα να γίνει μια τέλεια σως σοκολάτας για προφιτερόλ ! Το αποτέλεσμα της κρέμας, ενημερωτικά, δεν έχει καμία σχέση με τις έτοιμες στα φακελάκια. Μια συνταγή του Στ. Παρλιάρου (Γλυκές Ιστορίες, τ.24, σελ.108).

Υλικά:
500γρ γάλα φρέσκο
50γρ κακάο
120γρ ζάχαρη
20γρ corn flour
2000γρ κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα με το κακάο σ'ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και συγχρόνως ανακατεύουμε σ'ένα μπολ με τον αβγοδάρτη τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και προσθέτουμε ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό. Μόλις το γάλα πάει να βράσει, ρίχνουμε μέσα το μίγμα ζάχαρη-κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.... βαρετό αλλά δεν πεθαίνεις !!! Μόλις πήξει ρίχνουμε τα κομματάκια κουβερτούρας, σβήνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με παγάκια, μεταφέρουμε την κρέμα σ'ένα μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε μέσα σ'αυτό με τα παγάκια (μπεν-μαρί πάγου). Ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να κρυώσει και να γίνει λεία. Μοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια και σερβίρουμε αμέσως. Εναλλακτικά, σκεπάζουμε τα μπολάκια με μεμβράνη και διατηρούμε την κρέμα στο ψυγείο για περίπου μια βδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου