Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ψαρονέφρι με πορτοκάλι

Πριν καν σκεφτείτε τη λέξη "μπλιαχ" σας ενημερώνω ότι ΔΕΝ ξέρετε τι χάνετε !!! Και για την ιστορία, στο χοιρινό κρέας γενικότερα, ταιριάζει πάρα πολύ το πορτοκάλι.



Υλικά (για 2 άτομα):
500γρ ψαρονέφρι κομμένο σε φετούλες
αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
μισό λεμόνι στιμμένο
1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
λίγο ελαιόλαδο
1 κ.γλ. μουστάρδα ντιζόν
1 κ.γλ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα φιλετάκια, αλατοπιπερώνουμε κι απ'τις δύο πλευρές, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε καλά απ'όλες τις πλευρές. Αφού τα "θωρακίσουμε" καλά ρίχνουμε το στιμμένο λεμόνι και περίπου ένα νεροπότηρο βραστό νερό. Απλώνουμε πάνω από τα φιλετάκια τις φέτες πορτοκάλι, σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 25'-30' περίπου. Προς το τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα και μόλις σβήσουμε τη φωτιά, αραιώνουμε σ'ένα ποτηράκι με νερό το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακινούμε πολύ καλά το τηγάνι (βλέπουμε αμέσως ότι πήζει) και το αφήνουμε πάλι στο μάτι να τραβήξει τη θερμότητα. Γίνετε μια υπέροχη γλασαρισμένη σάλτσα.

**Το φαγητό εγώ το συνόδευσα με αρωματικές λεμονάτες πατάτες φούρνου. Καθάρισα τρεις πατάτες και τιε έκοψα σαν να τις τηγάνιζα. Τις έριξα σ'ένα ταψάκι και τις ανακάτεψα με αλάτι,ρίγανη,θυμάρι,δενδρολίβανο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Έστηψα ένα λεμόνι, έριξα λίγο ελαιόλαδο, νεράκι μέχρι τη μέση περίπου και λίγα κομματάκια βιτάμ από πάνω. Ψήσιμο στους 200 οC για 1 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου