Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Τυρόπιτα με σφολιάτα (πανεύκολη)

Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
400γρ αγελαδινό τυρί
4 μεγάλα αβγά
λίγο γάλα
1 αβγό (για να αλείψουμε το πάνω φύλλο)

Εκτέλεση:
Αφήνουμε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει περίπου 15'. Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε το ένα φύλλο. Σ'ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, θριμματίζουμε το τυρί μέσα και λίγο γάλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε όλο το μίγμα πάνω στο φύλλο, αφήνοντας όμως κενό γύρω γύρω στις άκρες του φίλου. Από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο και πατάμε γύρω γύρω τις άκρες μ'ένα πιρούνι. Χαράζουμε το πάνω φύλλο μ'ένα μαχαίρι και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το αβγό. Ψήνουμε στους 180 οC για περίπου 25΄-30', μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου