Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Christmas biscuits


ΥΛΙΚΑ:
400γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
200γρ. αχνη ζαχαρη
200γρ. βουτυρο
20 ml. νερο
1 κουτ.γλ. μπεικιν
4 κροκοι
1 βανιλια
1 πρεζα αλατι
1 κουτ. κακαο
κανελα (προαιρετικα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ενα μπολ, βαζουμε τους κροκους, το αλευρι, το μπεικιν,την αχνη και το βουτυρο και ανακατευουμε καλα. Προσθετουμε το νερο και συνεχιζουμε το ζυμωμα. Οταν γινει η ζυμη μαλακη και χωρις να κολλαει(στην περιπτωση αυτη προσθετουμε ακομη λιγο αλευρι)ειναι ετοιμη. Χωριζουμε ενα μερος της ζυμης και προσθετουμε το κακαο για να παει χρωμα και διαφορετικη γευση, και ζυμωνουμε ακομη λιγο. Επειτα τη βαζουμε στο ψυγειο για 15-20'. Στη συνεχεια τη βγαζουμε, την πλαθουμε με λιγο αλευρι για να μην κολλησει, και ανοιγουμε σαν φυλλο με ενα μικρο ρολακι περ. 2-3εκατοστα παχος. Κοβουμε με κουπ-πατ τα σχηματακια που θελουμε, και αφηνουμε τη φαντασια μας να δημιουργησει!!!

*Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 160' για 25-30' αναλογα με το μεγεθος.

*Καλη επιτυχια!!!!

*Μerry Christmas everyone!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου