Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Μωσαϊκό

Να με συγχωρείτε αν χάνομαι για λίγο καιρό..... δεν είμαι όλη μέρα πάνω από μια κατσαρόλα!!! Προσπαθώ όποτε δοκιμάζω κάτι και μ'αρέσει, είτε απλό και καθημερινό είτε κάτι καινούργιο, να βάζω συνταγή. Αλλά αυτό προϋποθέτει να έχεις και κέφια να ασχοληθείς.... Λοιπόν, σας βάζω μια εύκολη συνταγή του κλασικού "κορμού" που την είδα στο "πρωινό Αnt1" από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά:
1 πλάκα βιτάμ (ή βούτυρο)
1 ζαχαρούχο
8 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
λίγο κονιάκ
1 1/2 πακέτο πτι μπερ (ολικής άλεσης κατά προτίμηση)

Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά το βιτάμ με το ζαχαρούχο. Προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και τέλος ρίχνουμε τα μπισκότα σπασμένα στο χέρι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις κρυώσει ελαφρώς το τυλίγουμε σε ρολό σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες να παγώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου