Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Κρεμμυδοκεφτέδες

Δεν έχω λόγια..... δεν πρόλαβα ούτε φωτογραφία να βγάλω !!! Πέσαμε με τα μούτρα !!! Μια νόστιμη συνταγή της Α.Μπαρμπαρίγου.

Υλικά:
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 ξερά κρεμμύδια στον τρίφτη
3 αβγά
2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
3/4 φλ. σόδα αναψυκτικό
3 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
250γρ φαρίνα (ή αλέυρι με 2 κ.γλ. μπέικιν)
αλάτι - πιπέρι
1 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σ'ένα μπολ μέχρι να πετύχουμε έναν πολύ πηχτό χυλό και αφήνουμε λίγο να σταθεί για να αρωματιστεί καλά. Σ'ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι (εγώ χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο) και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα. Μόλις ροδοκοκκινίσουν κι απ'τις 2 πλευρές, στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Οι κρεμμυδοκεφτέδες σερβίρονται ζεστοί και συνοδεύονται τέλεια με γιαούρτι.

2 σχόλια:

  1. Εισαι θεα!!! Λατρευω το κρεμμυδι, λατρευω και καθε ειδους κεφτε!!! Θα γινει χαμος φετος στο καμπινγκ...Κολοκυθοκεφτεδες, μανιταροκεφτεδες, κρεμμυδοκεφτεδες, regular (!!) κεφτεδες και σου 'χω και το καλυτερο τωρα που ερχεται κι η εποχη τους: ντοματοκεφτεδες!!! Ζητα μου τη συνταγη σε κανενα μηνα που θα εχουμε σπιτικες ντοματες και θα παθεις πλακα..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερίνα.....οι κρεμμυδοκεφτέδες είναι.... ΚΟ ΛΑ ΣΗ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή