Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Πασχαλινα Κουλουρακια Βουτυρου


ΥΛΙΚΑ:
2 1/2 φλ.τσαγιου αλευρι
1 φλ.τσαγιου βουτυρο
3/4 φλ.τσαγιου ζαχαρη
2 κροκαδια αυγων
2 κουτ.σουπ. νερο
λιγο αλατι
ξυσμα λεμονιου κ πορτοκαλιου
1 ασπραδι για αλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε το βουτυρο με τη ζαχαρη, τα κροκαδια, το νερο κ το ξυσμα. Προσθετουμε το αλευρι με το αλατι, αφου πρωτα τα εχουμε κοσκινισει, και ζυμωνουμε ελαφρα τη ζυμη. Την βαζουμε στο ψυγειο λιγη ωρα να παγωσει. Επειτα περνουμε ζυμη στο μεγεθος περιπου ενος καρυδιου και πλαθουμε τα κουλουρακια μας. Τελος τα αλειφουμε με το ασπραδι.

Ψηνουμε στους 180' για περιπου 20-30'


*ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ κ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου