Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Γλυκό της πλάκας

Το γλυκό κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής. Εμπνευσμένο από ατάκα διαφήμισης: έχεις γάλα? Φτιάξε κρέμα ... Αλλά το πάμε ένα επίπεδο πιο πάνω.

Υλικά:
1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου petit-beurre
2 φακ. κρέμα στιγμής, διαφορετικής γεύσης (εγώ χρησιμοποίησα καπουτσίνο κ σαμπαγιόν)
1 λίτρο γάλα
2 φακ. φρουί ζελέ (εγώ χρησιμοποίησα με γεύση ανανά)

Εκτέλεση:
Σ'ένα τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά μπισκότα. Χτυπάμε την πρώτη κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες (απλά προσθέτουμε 50ml περισσότερο γάλα) και περιχύνουμε τα μπισκότα. Έπειτα βάζουμε μια δεύτερη σειρά μπισκότα, χτυπάμε τη δεύτερη κρέμα με το σύρμα και την απλώνουμε από πάνω. Τέλος, στρώνουμε μια τρίτη σειρά μπισκότα και βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο. Φτιάχνουμε το φρουί ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου μισή ώρα περίπου. Βγάζουμε το ταψάκι απ'το ψυγείο, περιχύνουμε όλο το ζελέ στο γλυκό (αν δε χωρέσει όλο μοιράστε το σε μπολάκια και θα έχετε σκέτο ζελέ) και ξαναβάζουμε το ταψί αμέσως στο ψυγείο. Σε περίπου 2 ώρες θα είναι έτοιμο!!!
Αν ξεκολλήσουν τα πάνω μπισκότα την ώρα που ρίχνετε το ζελέ, δεν πειράζει....το αποτέλεσμα θα είναι πάλι το ίδιο!

3 σχόλια:

  1. Τελεια...!!! Πανω που εψαχνα ενα φτηνο και ευκολο γλυκο που να ειναι και δροσερο για τη σχολικη γιορτη του Ανασταση!!! Ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπον εγω πηρα την ιδεα για το κρεμο-μπισκοτο-ζελε και το προσαρμοσα στα δικα μου δεδομενα. Ηθελα να το μοιρασω σε πολλες ατομικες μεριδες και ετσι πηρα πλαστικα ποτηρια μιας χρησης (διαφανη για να φαινονται οι στρωσεις). Επειδη λοιπον δεν μπορουσα να στρωσω μπισκοτα μεσα στο ποτηρι τα θρυμματισα στο μουλτι και προσθεσα λιγο λιωμενο βουτυρο για να ενωθουν και πατησα λιγη απο αυτο το μειγμα στον πατο καθε ποτηριου. Υστερα εβαλα κρεμα βανιλια (γιατι στις 11 τη νυχτα μονο αυτην ειχα) περιμενα κανενα μισαωρο για να ριξω το ζελε (ειχα μπανανα,κερασι και βατομουρο κι εκανα ενα φακελακι απ'ολα) και στο τελος προσθεσα και λιγα φρουτα απο κονσερβα. Εγιναν περιπου 30 ποτηρια (τα γεμισα λιγο πανω απο τη μεση γιατι αλλιως η ποσοτητα θα ηταν πολλη)και αν ειχα κανει αλλα τοσα θα ειχαν....εξαφανιστει κι εκεινα!!!! Αρεσε πολυ σε ολους, δροσιστηκαν και ηταν οτι επρεπε για την περισταση. Επιφυλασσομαι ομως να δοκιμασω και την δικη σου εκδοχη με περισσοτερο μπισκοτο και πιο....γκουρμε κρεμες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ'αρέσεις !!!!! Λοιπόν η εκδοχή σου είναι η ΤΕΛΕΙΑ πρόταση για παιδικά πάρτυ ή άσχετες καλοκαιρινές συνεστιάσεις μεταξύ φίλων.....σίγουρα θα το φτιάξω !!! "Το γλυκό της Κατερίνας" ....

      Διαγραφή