Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Μοσχάρι κοκκινιστό με μανιτάρια

Φαγητό που θυμίζει Κυριακάτικο τραπέζι. Κι άμα υπάρχει ήδη βρασμένο κρέας, γίνεται στο μισάωρο. Αυτή τη φορά πρόσθεσα μανιτάρια, αλλά είναι εξίσου νόστιμο και σκέτο.
 

Υλικά:
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε μερίδες (ελιά/ποντίκι)
1 μικρό pumaro (200γρ)
1 κονσ. ντοματάκια κονκασέ (400γρ)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη καρέ
4-5 φρέσκα μανιτάρια
αλάτι - πιπέρι
2-3 δαφνόφυλλα
1 φλ. ελαιόλαδο (περίπου 100ml)

Εκτέλεση:
Βράζουμε το κρέας περίπου 2 ώρες σε μπόλικο νερό, να μαλακώσει καλά. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά στο λαδι το κρεμμύδι με την πιπεριά και μετά προσθέτουμε τις σάλτσες. Ανακατεύουμε περίπου 5' κι έπειτα ρίχνουμε τα μανιτάρια, το κρέας, τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο ζωμό απ'την κατσαρόλα που βράζαμε το κρέας. Εναλλακτικά συμπληρώνουμε λίγο νερό με έναν κύβο βοδινό. Αφήνουμε να βράσει σε μεσαία φωτιά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα, 30'-40' περίπου. Αν χρειαστεί, αφήστε λίγο παραπάνω για να μην είναι πολύ νερουλό το φαγητό. Σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου