Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Μηλο-φραουλόπιτα (Apple & Strawberry crumble cake)

Μια συνταγή που βρήκα τυχαία μέσω twitter σ'ένα ξένο site.....

Υλικά:
200γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
155γρ (3/4 κούπας) καστανή ζάχαρη
2 βανίλιες
2 αβγά
150γρ (1 κούπα) φαρίνα
150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
185ml (3/4 κούπας) γάλα
1 μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φετούλες
200γρ φράουλες, πλυμένες και κομμένες στη μέση
Για το crumble:
75γρ (1/2 κούπα) αλεύρι
50γρ βούτυρο, παγωμένο και κομμένο κομματάκια
55γρ (1/4 κούπας) καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Μόλις απορροφηθούν προσθέτουμε εναλλάξ αλεύρι και γάλα. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι (κατά προτίμηση με αποσπώμενα πλαινά) και ρίχνουμε το μίγμα. Μ'ένα κουτάλι στρώνουμε καλά την επιφάνεια και προσθέτουμε τις φράουλες και τα μήλα.
Για το crumble, ανακατεύουμε με τα δάχτυλα σ'ένα μπολ το παγωμένο βούτυρο με το αλεύρι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Το πασπαλίζουμε πάνω απ'τα φρούτα και ψήνουμε το κέικ στους 180 oC για 1 ώρα περίπου, έως ότου βυθίζουμε τη μύτη ενός μαχαιριού και βγαίνει καθαρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου