Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Πατάτες bloom

Άλλο ένα λαδερό φαγητό, ιδανικό για να αποτοξινοθούμε ελαφρώς από την καθημερινή κρεατοφαγία. Η.... φετούλα είναι απαραίτητο συνοδευτικό!!!


Υλικά:
1 κιλό πατάτες (όταν τις καθαρίσετε θα είναι λιγότερο)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
200γρ ντοματάκια κονκασέ (αν το φτιάξετε καλοκαίρι, εννοείται βάλτε φρέσκια ντομάτα)
1 κ.γλ πελτές ντομάτας
λίγο μαϊντανός
αλάτι - πιπέρι
1 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες κατά μήκος και μετά σε μικρότερα κομμάτια. Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρώς στο λάδι το κρεμμύδι με την πιπεριά και προσθέτουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και ρίχνουμε την ντομάτα με λίγο κόκκινο πιπέρι. Τα αφήνουμε για 2'-3' κι έπειτα ρίχνουμε τις πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά. Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να χειλώσει το φαγητό. Γίνετε πολύ γρήγορα και γι'αυτό είναι ένα φαγητό της τελευταίας στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου