Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Γιουβέτσι ογκρατέν με κιμά

Είναι ουσιαστικά ένα διαφορετικό παστίτσιο, πολύ νόστιμο κατά τα άλλα. Είναι μια δοκιμασμένη συνταγή της Α. Μπαρμπαρίγου. Εγγυημένο αποτέλεσμα, θα σας αρέσει σίγουρα !!!

Υλικά :
500γρ κριθαράκι χοντρό, βρασμένο και στραγγισμένο
1 δόση κιμάς για παστίτσιο
2 φλ. τριμμένες ντομάτες
5 αβγά
200γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
250γρ ανθότυρο σε τρίμματα
250γρ φέτα σε τρίμματα
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε το κριθαράκι, περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε. Από πάνω στρώνουμε τον κιμά και περιχύνουμε τις ντομάτες. Χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι και το γάλα και προσθέτουμε τα τυριά. Αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε το ογκρατέν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 25' περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου