Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Κέικ με ζαμπόν

Το τέλειο για πρωινό αλλά και απογευματινό σνακ. Ξέρεις, τότε που σε πιάνει εκείνη η λιγούρα κ θες απεγνωσμένα κάτι αλμυρό.....ε αυτό το κέικ είναι το ιδανικό. Συνταγή της Β. Αλεξιάδου....

Υλικά:
1/2 κούπας καλαμποκέλαιο
2/3 κούπας γιαούρτι
2 κούπες τρ. γραβιέρα
1 κούπα ζαμπόν
2 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις
λίγο πιπέρι
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
3 αβγά χωρισμένα
ψιλοκομμένη πράσινη κ κόκκινη πιπεριά

Εκτέλεση:
Σ'ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με τα κροκάδια. Χτυπήστε τ'ασπράδια σε μαρέγκα κι ανακατέψτε την απαλά με τα υπόλοιπα. Βουτυρώστε μια φόρμα και πασπαλίστε με τις πιπεριές. Ρίξτε το μίγμα και ψήστε στους 180οC για 45'-50' να ροδίσει καλά. Βγάλτε το αμέσως κι αφήστε το να κρυώσει καλά. Φυλάξτε το κλεισμένο σε πλαστική μεμβράνη, για να μη στεγνώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου