Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Φαρφάλες με βινεγκρέτ ντομάτας, σκόρδο και βασιλικό

Είμαστε μακαρονάδες..... τι να κάνουμε ????

Υλικά:
500γρ φαρφάλες (1 πακέτο)
2 μέτριες ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 κ.σ. ξύδι balsamico
80ml ελαιόλαδο
1/2 φλ.τσ. φύλλα βασιλικού χοντροκομμένα (ή μαϊντανού ή δυόσμου)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι - πιπέρι
1 φλ.τσ. τυρί της αρεσκείας μας τριμμένο (φέτα,παρμεζάνα,κεφαλοτύρι)

Εκτέλεση:
Βάζουμε σ'ένα μπολ τις ντομάτες με αλατοπίπερο, το μπαλσάμικο, το λάδι και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε ελαφρώς μ'ένα πιρούνι. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά, ρίχνουμε 1 κουταλιά λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για 30''. Έπειτα προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά, τη βινεγρέτ ντομάτας και το τυρί και τα μαγειρεύουμε 2'-3' μέχρι να αναμειχθούν. Σερβίρουμε αμέσως.

Tip* : Προαιρετικά μαζί με το σκόρδο σοτάρουμε και 2 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο σύγκλινο Μάνης (είναι ένα πολύ νόστιμο αλλαντικό, που ταιριάζει και σε πράσινες σαλάτες), ή κάππαρη, ή ψιλοκομμένες ελιές, ή λιαστές ντομάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου