Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Μπισκοτάκια καρύδας (Μακαρόν)

Για τους λάτρεις της καρύδας, ένα τέλειο μπισκοτάκι.... γίνονται μικρές τραγανές μπουκίτσες, κι άντε πάλι εσύ μετά να φας μόνο ένα !!!

Υλικά:
200γρ ζάχαρη
200γρ ινδοκάρυδο
4 ασπράδια αβγών

Εκτέλεση:
Σ'ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ινδοκάρυδο και σ'ένα άλλο χτυπάμε τ'ασπράδια. Αδειάζουμε τ'ασπράδια στο μπολ με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Βάζουμε το μείγμα για 30' στο ψυγείο να σφίξει. Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα κ μ'ένα κουτάλι απλώνουμε μικρές ποσότητες απ' το μείγμα. Αφήνουμε άλλα 30'. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και ψήνουμε για περίπου 15', αφήνοντας ελάχιστα ανοιχτό το φούρνο (βάζουμε στο άνοιγμα μια διπλωμένη πετσέτα). Τα μακαρόν διατηρούνται εκτός ψυγείου για 3-4 μέρες, κατά προτίμηση κλεισμένα μέσα σε μεταλλικό κουτί. (Ντ. Νικολάου, Γλυκές Ιστορίες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου