Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Δοσομετρητής (πηγή: Γλυκές Ιστορίες)

Ο Νο1 κανόνας στη ζαχαροπλαστική είναι η ακρίβεια στην ποσότητα των υλικών. Η ζαχαροπλαστική είναι χημεία. Αν δεν διαθέτουμε ηλεκτρονική ζυγαριά, ιδού οι βασικές αντιστοιχίες σε φλυτζάνια και κουτάλια:

1 αβγό 50-55γρ - κρόκος: 20γρ, ασπράδι: 30γρ
1 κουτ.γλυκού κορν φλάουρ: 5γρ
1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ: 5γρ
1 κουτ.σούπας κακάο: 10γρ
1 κουτ.σούπας μέλι: 30γρ
1 κουτ.σούπας ζάχαρη: 30γρ
1 φλ.τσαγιού αλεύρι: 130γρ
1 φλ.τσαγιού βούτυρο: 230γρ
1 φλ.τσαγιού ζάχαρη άχνη: 125γρ
1 φλ.τσαγιού ζάχαρη καστανή: 220γρ
1 φλ.τσαγιού ζάχαρη κοινή: 200γρ
1 φλ.τσαγιού κακάο: 85γρ
1 φλ.τσαγιού κρέμα γάλακτος: 240γρ
1φλ.τσαγιού μέλι: 340γρ
1 φλ.τσαγιού νερό: 200γρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου