Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Παστίτσιο μελιτζάνας με επικάλυψη γιαουρτιού

Και μόνο που βλέπεις τα υλικά, γεμίζει το στόμα σου........

Υλικά:
Για το παστίτσιο
500γρ πένες
2 κιλά μελιτζάνες ξεφλουδισμένες κ κομμένες σε κύβους(τις πασπαλιίζουμε μπόλικο αλάτι για να ξεπικρίσουν)
100ml ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτά καρέ
1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες
1φλ. τσαγιού χονδροκομμένα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού
αλάτι - πιπέρι
300γρ φέτα θριμματισμένη
λάδι για το τηγάνισμα
Για την επικάλυψη γιαουρτιού
1 κιλό γιαούρτι της αρεσκείας μας
5 αβγά
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:
Επικάλυψη: Σ'ένα μπολ βάζουμε τα αβγά με το γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
Παστίτσιο: Βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα στραγγίζουμε κ τα αφήνουμε κατά μέρος. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ,σοτάρουμε τα κρεμμύδια 5'-10' και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20' περίπου, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρευστη. Προσθέτουμε το βασιλικό (ή το μαϊντανό), αλλατοπιπερώνουμε κ ανακατεύουμε. Αποσύρουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά.
Σ'ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι και τηγάνίζουμε τα κυβάκια μελιτζάνας για 2'-3'. Εναλακτικά, τα αλείφουμε καλά με λάδι και τα ψήνουμε στους 180οC μέχρι να μαλακώσουν.
Συναρμολόγηση : Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ορθογώνιο πυρέξ ή ένα στρόγγυλο ταψί 32-34εκ.. Στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά αδειάζουμε τη σάλτσα κ τα κυβάκια μελιτζάνας και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο ταψί και σκορπιζουμε από πάνω τη θριμματισμένη φέτα. Τέλος, απλώνουμε ομοιόμορφα από πανω το μείγμα γιαουρτιού και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο καβουρδισμένο σουσάμι ή λίγη τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε το παστίτσιο για 25'-30' μέχρι η επιφάνεια να αποκτήσει σκούρο καφέ χρώμα. (Γαστρονόμος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου