Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Devil's cake

Πραγματικά του διαβόλου είναι αυτό το πράγμα. Σκέτη κόλαση !!!

Υλικά:
230γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα για τη φόρμα
30γρ κορν φλάουρ
1 1/2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ.γλ. αλάτι
140γρ κακάο
230γρ βούτυρο αγελάδος τεμαχισμένο + λίγο ακόμα για τη φόρμα
400γρ ζάχαρη
5 αβγά
120γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
120γρ γάλα φρέσκο πλήρες
100γρ σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη (αν θέλετε να βάλετε):
125γρ νερό
30γρ καστανή ζάχαρη
175γρ βούτυρο αγελάδος
300γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:
Κέικ: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τεμαχισμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει καλά το βούτυρο κ να ασπρίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το κορν φλάουρ, το αλάτι και το κακάο και τα αδειάζουμε στον κάδο, μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το χτύπημα και τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας. Βουτυρώνουμε - αλευρώνουμε τη φόρμα κ αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 55'-60'. Αφού κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, το ξεφορμάρουμε.
Επικάλυψη: Βάζουμε σ'ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και το βούτυρο. Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σ'ένα μπολ και μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα της κατσαρόλας, το αδειάζουμε πάνω στην κουβερτούρα. Περιμένουμε λίγο να μαλακώσει η κουβερτούρα κ έπειτα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα έως ότου λιώσει και γίνει παχύρρευστη σοκολατένια κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Συναρμολόγηση: Κόβουμε το κρύο πια κέικ οριζοντίως μ'ένα μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού. Έτσι φτιάχνουμε δύο ισόπαχους δίσκους. Βάζουμε τη μισή επικάλυψη πάνω στον ένα δίσκο κέικ (η σοκολάτα θα πρέπει να είναι σχετικά κρύα και πηχτή). Έπειτα σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο κέικ και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την υπόλοιπη επικάλυψη. (S.Parliaros)

**Εγώ πάντως αυτή τη φορά το έφτιαξα χωρίς την επικάλυψη σοκολάτας, μπας και γλιτώσουμε καμιά θερμίδα !!! Είναι εξίσου νόστιμο και έτσι !!!

1 σχόλιο: