Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Μελιτζάνες Ιμάμ Μπαϊλντί

Φημολογείται έντονα ότι είναι το φαγητό που έφαγε ο ιμάμης και μπαΐλντισε (=λιποθύμησε) !!! Ζήτω η πολίτικη κουζίνα !!!!

Υλικά (για 2 άτομα):
4 μελιτζάνες μέτριες τσακώνικες (οι παρδαλές ντε)
μπόλικο μαϊντανό πολύ καλά ψιλοκομμένο
2 πιπεριές πολύ καλά ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κρεμμύδι στον τρίφτη
αλάτι-πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο για την κατσαρόλα

Εκτέλεση:
Είτε το θέλετε είτε όχι, η μελιτζάνα σ'αυτό το φαγητό κατά τη γνώμη μου θέλει οπωσδήποτε τηγάνισμα στην αρχή. Εναλλακτική οδός δεν υπάρχει και δεν είναι ιμάμ. Κόβουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις ξεπλένουμε. Μ'ένα μαχαίρι τις χαράζουμε σταυρωτά στη μέση, δηλ. το περνάμε απ'τη μια πλευρά στην άλλη 2 φορές, χωρίς να καταλήξουμε όμως στις άκρες της μελιτζάνας και κοπεί φέτες (δεν ξέρω αν με "πιανεις").....anyway... σ'ένα μπολάκι ανακατεύουμε το μαϊντανό με την πιπεριά και αλάτι. Αυτό το μείγμα το βάζουμε μέσα στις χαρακιές που κάναμε στις μελιτζάνες. Ζεσταίνουμε σ'ένα τηγάνι λίγο λάδι και τηγανίζουμε τις γεμισμένες μελιτζάνες για 5'-10' απ'όλες τις πλευρές να ροδίσουν ελαφρώς. Δε χρειάζεται υπερβολικό τηγάνισμα. Σ'ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμυδάκι κι έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Σ'αυτή τη φάση αν θέλετε μπορείται να προσθέσετε κι ελάχιστη κανέλα για πιο "πολίτικο" τόνο, αλλά επειδή εμένα δεν μου αρέσει δοκίμασα λίγο δενδρολίβανο και ήταν τέλειο !!! Μόλις πάρει μια βράση η σαλτσούλα είναι έτοιμη. Αραδειάζουμε τις μελιτζάνες σε μια κατσαρολίτσα και βάζουμε από μισή σκελίδα σκόρδο στο εσωτερικό της κάθε μελιτζάνας. Έπειτα ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και προσέχουμε να πάει κυρίως μέσα κ πάνω απ' τις μελιτζάνες. Λίγο ελαιόλαδο από πάνω και μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για κανένα μισάωρο. Κουνάμε πολύ τακτικά την κατσαρόλα, επειδή αρπάζει εύκολα από κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου