Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Pizza στο τηγάνι, του Jamie Oliver

Τον λατρεύω αυτον τον τύπο.... αλλά πολύ τσαπατσούλης ρε παιδί μου !!! Θέλει ολόκληρο συνεργείο από πίσω για καθαρισμό της κουζίνας του μετά. Αλλά τα περισσότερα απ' αυτά που φτιάχνει είναι τέλεια !

Υλικά (για 2 άτομα):
Για τη ζύμη:
1 κούπα φαρίνα (250γρ)
1/2 κούπα νερό
λίγο αλάτι
λίγο ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
1 κουτάκι ντοματάκια κονκασέ
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο βασιλικό (φρέσκος κατά προτίμηση, αλλά κ ο ξερός καλός είναι)
λίγο μπαλσάμικο
λίγο λάδι
1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη (τα ντοματάκια είναι συνήθως λίγο ξινά)
Για τη γέμιση:
μοτσαρέλα
σαλάμι της επιλογής σας (εγώ έβαλα αέρος και μπέικον σε λωρίδες)
τριμμένη παρμεζάνα
λίγο ελαιόλαδο
λίγο τσίλι (αν σας αρέσουν τα πικάντικα)

Εκτέλεση:
Βάζουμε το φούρνο στο γκριλ στους 200 οC να προθερμανθεί καλά. Φτιάχνουμε τη ζύμη, ρίχνουμε λίγο φαρίνα στον πάγκο και την ανοίγουμε με τον πλάστη (αν δεν έχουμε πλάστη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα καθαρό γυάλινο μπουκάλι ή να την ανοίξουμε με τα χέρια). Το πάχος της θα πρέπει να είναι περίπου 1εκ. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Διπλώνουμε τη ζύμη στα τέσσερα, τη μεταφέρουμε στο τηγάνι και την ξεδιπλώνουμε. Στα γρήγορα χτυπάμε στο multi τα υλικά της σάλτσας και τη ρίχνουμε πάνω απ' τη ζύμη σιγά σιγά, γιατί μπορεί να μας φανεί πολλή.(Αν περισσέψει, τη βάζουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο όπου διατηρείται για καιρό). Πάνω από τη σάλτσα στη ζύμη ρίχνουμε τα υλικά της γέμισης. Μπορείται να βάλετε ότι σας αρέσει, εγώ π.χ. έβαλα κίτρινο τυρί μοτσαρέλα και γκούντα, σαλάμι αέρος και λωρίδες μπέικον. Σ'αυτό το σημείο ελέγχουμε από κάτω τη ζύμη και μόλις ροδίσει καλά βάζουμε το τηγάνι στον καυτό φούρνο για 5' περίπου να λιώσουν τα τυριά.
ΠΡΟΣΟΧΗ : ΔΕΝ μπαίνουν όλα τα τηγάνια στο φούρνο!!! Αν το τηγάνι σας έχει πλαστικό χερούλι (έστω και λίγο) θα πρέπει να μεταφέρεται την πίτσα σ'ένα ταψάκι και μετά στο φούρνο !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου