Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Κιμάς (για μακαρόνια-κανελόνια-παστίτσιο)



Υλικά:
500γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
400γρ ντοματάκια κονκασέ
1 κουτ.γλ. ζάχαρη (ή μισή φλυτζάνα κέτσαπ)
αλάτι - πιπέρι μαύρο - πιπέρι κόκκινο
2 δαφνόφυλλα
λίγο μαϊντανό
1/2 κύβο βοδινό (προαιρετικά)
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε μια μεσαία κατσαρολίτσα βάζουμε περίπου 1 κούπα ελαιόλαδο κι αρχίζουμε να τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά, αφού πρώτα τα έχουμε αλέσει στο multi. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα προσθέτουμε και τον κιμά. Με μια ξύλινη σπάτουλα τον ανακατεύουμε και τον "λιανίζουμε" συνέχεια, έτσι ώστε να διαλυθεί και να καβουρδιστεί πολύ καλά. Αφού εξαφανιστεί εντελώς το κόκκινο χρώμα, τον αφήνουμε 5'-10' μέχρι να σκουρίνει αρκετά, ανακατεύοντας πάλι για ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Παράλληλα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα πιπέρια για να αρχίσει να παίρνει γεύση. Έπειτα προσθέτουμε τη ντομάτα και μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με λίγο νεράκι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30'-40'. Εννοείται πως το δοκιμάζουμε για να δούμε αν μας ικανοποιεί η γεύση ή χρειάζεται συμπλήρωμα π.χ. αλάτι.

** Αυτή η δόση αρκεί για μια μακαρονάδα για 4 άτομα, για ένα πακέτο κανελόνια και για παστίτσιο με 1 πακέτο μακαρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου