Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Πιλάφι με κοτόπουλο και καρότα

Μμμμμμ.......τέλειο !!! Ένα φαγητό που τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο σαν σαλάτα.

Υλικά (4 άτομα):
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκιές
1/4 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλ.τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι
5 καρότα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλ.τσαγιού ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
5 φλ.τσαγιού νερό με 1 κύβο κότας
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:
Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε το κοτόπουλο για 4'-5' να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε 4'-5' να μαραθούν ελαφρώς. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε ώστε να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 20'. Στο τέλος πασπαλίζουμε το φαγητό με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου