Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Αρακάς

Άμα ήταν και φρέσκος ο αρακάς θα ήταν ακόμα καλύτερα, αλλά κι ο κατεψυγμένος μια χαρά κατεβαίνει! Λαδερή η διάθεσή μου παντως σήμερα, για να αποτοξινοθούμε απ΄το κρέας του Σαββατοκύριακου. Αν και η σημερινή ημέρα σήκωνε άνετα και μια σουπίτσα, θα το δρομολογήσω τις επόμενες μέρες.

Υλικά:
500γρ αρακάς
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 μεγάλη ντομάτα στον τρίφτη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 καρότο σε μικρά κομμάτια
1 πατάτα σε μικρά κομμάτια
λίγο μαϊντανό
αλάτι - κόκκινο πιπέρι - μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε περίπου 5'. Προσθέτουμε την ντομάτα και την αφήνουμε κι αυτήν για κανένα 5άλεπτο να πάρει λίγο γεύση. Έπειτα προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με νεράκι, τόσο όσο να τα σκεπάσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε περίπου 1 ώρα να βράσουν καλά. Τα παρακολουθούμε και τα ανακατεύουμε τακτικά, έτσι ώστε να ελέγχουμε την πορεία του φαγητού. Αν χρειαστεί νερό, συμπληρώνουμε λίγο.
Αν είστε συνηθησμένοι στον άνηθο, μπορείτε να προσθέσετε και άνηθο στον αρακά γιατί του ταιριάζει πολύ. Επίσης, αν δε θέλετε να μπείτε στη διαδικασία να προσθέσετε καρότο και πάτατα (λάθος, αλλά γουστα είναι αυτά) μπορείτε να βάλετε έναν κύβο λαχανικών για να σας δώσει επιπλέον νοστιμιά στο φαγητό.

**Tip: Μη βάζεται πιπεριά στον αρακά γιατί τον πικρίζει και δεν είναι γλυκός και νόστιμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου