Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Τάρτα μπανάνας

Μιαμ μιαμ μιαμ..... ωραίο γλυκάκι !!! Καλέστε φίλους στο σπίτι και απολαύστε άφοβα !!! Αν έχετε παραγινομένες μπανάνες, έτοιμες για πέταμα, να μια νόστιμη λύση. Δεν είναι καιρός να πετάμε πράγματα τώρα...

Υλικά:
Για τη βάση:
1 πακέτο πτι μπερ
3/4 κούπας μαργαρίνη λιωμένη
Για την κρέμα:
3 κούπες γάλα
1/3 κούπας κορν φλάουρ
1/4 κουτ.γλ. αλάτι
3 μεγάλοι κρόκοι αβγών
1/2 κούπα και 2 κουτ.γλ. ζάχαρη
2 κουτ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κουτ.γλ. άρωμα βανίλιας (ή 2 κάψουλες βανίλιας, αν δε βρείτε το βαζάκι)
4 μεγάλες μπανάνες
1 κούπα κρ.γάλακτος χτυπημένη
αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα για τη διακόσμηση (υπάρχουν έτοιμα φακελάκια)

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150οC. Σε ταρτιέρα αναμιγνύουμε τα μπισκότα με τη μαργαρίνη, φτιάχνουμε τη βάση και ψήνουμε για 15' μέχρι να ροδίσει. Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε διαρκώς σε χαμηλή θερμοκρασία το γάλα, το κορν φλάουρ, το αλάτι, τους κρόκους, τη 1/2 κούπα ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να βράσουν και προσθέτουμε τη βανίλια. Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες, τις στρώνουμε στην ταρτιέρα, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει (1 ώρα περίπου). Τέλος, χτυπάμε την κρ.γάλακτος με τα 2 κουτ. ζάχαρη, τη στρώνουμε με ένα κορνέ στην επιφάνεια της παγωμένης πια τάρτας και διακοσμούμε με φέτες μπανάνες και αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου