Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Μανιταροκεφτέδες

Παρακολουθώ οτιδήποτε έχει να κάνει με μαγειρική στην τηλεόραση. Εξάλλου τηλεμάγειρες υπάρχουν παντού πλέον. Τυχαία τις προάλλες, μετά από επίμονο ζάπινγκ, έπεσα πάνω στο "Σεφ στον αέρα" στο ΣΚΑΪ. Στο τέλος, είδα κάτι πολύ ενδιαφέρον : Μανιταροκεφτεδάκια από την Ελένη Ψυχούλη. Στην εκτέλεση με πρόλαβε η φίλη-κουμπάρα.... καλά φάγαμε πάλι χθες !!! Απολαύστε έναν καταπληκτικό μεζέ...


Υλικά:
6 λευκά μανιτάρια
1 κρεμμύδι
1 σκελ. σκόρδο
1/2 ματσ. μαϊντανό
1/2 φρατζόλα ψωμί
3/4 ποτ. γάλα
2 φακ. μανιταρόσουπα Knorr gourmet
ελαιόλαδο
1 αβγό
ρίγανη
λίγο τριμμένη γραβιέρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Διαλύουμε με το χέρι το ψωμί σε κομματάκια και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε με to γάλα και το αφήνουμε να μουλιάσει και να φουσκώσει. Αλέθουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μπλέντερ. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αδειάζουμε το αλεσμένο κρεμμύδι με το σκόρδο.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε πολύ μικρά κομματάκια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το λιωμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τη σκόνη από την έτοιμη σούπα στο τηγάνι με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Στο μεγάλο μπολ όπου έχουμε το μουλιασμένο ψωμί, αδειάζουμε το μείγμα μανιταριών, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο,τη ρίγανη,τη γραβιέρα και ένα αβγό και ζυμώνουμε καλά. Αν μας βγει το μείγμα πολύ αραιό προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τη ζύμη σε κεφτέδες. Ίσως χρειαστεί να ξαναβρέξουμε τα χέρια μας, διαφορετικά η ζύμη θα κολλάει και δεν θα μπορούμε να δώσουμε σχήμα στους κεφτέδες.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, περίπου 2 δάχτυλα, και μόλις κάψει τηγανίζουμε λίγα λίγα τα κεφτεδάκια. Θα γίνουν πολύ γρήγορα οπότε αφήνουμε περίπου 1 – 1.5 λεπτό κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα, γυρίζουμε πλευρά, τηγανίζουμε 1 ακόμα λεπτό και τα βγάζουμε από το τηγάνι. Τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας μέχρι το σερβίρισμα για να στραγγίσουν από το λάδι.

**Tip: Η αλήθεια είναι ότι εμείς τα δοκιμάσαμε τα κεφτεδάκια χωρίς τις σούπες. Ήταν πολύ νόστιμα κι έτσι. Κι έχουμε την εντύπωση ότι αν προσθέσεις κ λίγο μπέικον στο τηγάνισμα του κρεμμυδιού, θα απογειωθούν τα κεφτεδάκια !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου