Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Φιλέτο κοτόπουλο

Γίνεται στο τσακ μπαμ. Συνοδέψτε το με μια ωραία πράσινη σαλάτα κι ότι άλλο θέλετε.


Υλικά:
1 στήθος κοτόπουλου φιλεταρισμένο
αλάτι
πιπέρι μαύρο
πιπέρι κόκκινο
ρίγανη
εστραγκόν
σησαμέλαιο

Εκτέλεση:
Αφού πλύνουμε με άφθονο νερό τα φιλέτα, τα βάζουμε πάνω σε μια επιφάνεια κοπής και τα χτυπάμε με κάτι βαρύ (bat,γουδοχέρι,μπουκάλι). Σκοπός είναι να το μαλακώσουμε και να το κάνουμε όσο πιο λεπτό γίνεται.
Φτιάχνουμε ένα μίγμα με τα μπαχαρικά. Βάζουμε 1-2 κ.γλ. απ'το καθένα σ'ένα μπολάκι κι ανακατεύουμε καλά. Αν δεν έχετε εστραγκόν, βάλτε κάποιο άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα κι απ'τις 2 πλευρές κι έπειτα ρίχουμε και μερικές σταγόνες σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο) και κάνουμε "μασάζ" στα φιλέτα να πάει παντού.
Αφήνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει πολύ καλά και βάζουμε τα φιλέτα (σε στεγνό τηγάνι). Αφήνουμε να ροδίσουν πολύ καλά από τη μια πλευρά και μετά τα γυρίζουμε απ'την άλλη. Το πολύ σε 15' είναι έτοιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου