Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

BBQ sauce

Η τέλεια σάλτσα που συνοδεύει μοναδικά μπιφτέκια, κοτόπουλο, σνίτσελ, μπριζόλες και τηγανιτές πατάτες. 'Ο,τι και να γράψω, αν δεν τη δοκιμάσετε δεν μπορείτε να καταλάβετε. Η απόλυτη "αμερικανιά" !!!


Υλικά:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1/4 κούπας ξύδι balsamico
1/2 κούπα κέτσαπ
1 κ.σ. γουόρτσεστερ (worcestershire) sauce
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη με το μπαλσάμικο, ανακατεύουμε λίγο να λιώσει κι έπειτα βάζουμε την κέτσαπ, τη γουόρτσεστερ σως και από μισό κουταλάκι περίπου αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για 5'-6'. Τρώγεται και ζεστή και κρύα. Διατηρείται στο ψυγείο σε γυάλινο βαζάκι για πολύ καιρό.

** Τη worcestershire sause τη βρίσκουμε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ (εδώ τη βρήκα εγώ στην Ορεστιάδα), σε γυάλινα μπουκαλάκια με αυτήν την ονομασία. Δεν χαλάει. Διατηρείται σε σκιερό μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου