Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Αβγόφετες ( ή ... Αυγόφετες )

Όταν η Δήμητρα πήγε επίσκεψη στις καινούργιες φίλες της στην Αθήνα, αυτές για να την φιλοτιμήσουν της έφτιαξαν " γαλλικό τοστ " ... Κι όταν της το πρόσφεραν, η ατάκα ήταν κορυφαία : "Καλέ τι γαλλικό τοστ;;; Αβγόφετες είναι!!!"
Ε δε θα την ξεχάσω ποτέ αυτήν τη φράση νομίζω!!! Αβγόφετες λοιπόν, ένα εύκολο και γρήγορο σνακ για μικρούς και μεγάλους. Είτε αλμυρές συνοδεία τυριού, είτε γλυκές συνοδεία μελιού, μαρμελάδας, μερέντας ή απλά ζάχαρης, είναι το ίδιο νόστιμες!!!



Υλικά:
1 ψωμί μπαγιάτικο σε φέτες
3-4 αβγά
λίγο γάλα
λάδι για το τηγάνι (αραβοσιτέλαιο)

Εκτέλεση:
Βάζουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι (1 δάχτυλο σίγουρα) και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά. Χτυπάμε σ'ένα μπολ τα αβγά με το γάλα και βουτάμε κάθε φέτα (πριν την τηγανίσουμε) για 1 δευτερόλεπτο την κάθε πλέυρα. Τις βάζουμε στο τηγάνι και μόλις ροδίσει καλά η μια πλευρά, τις γυρνάμε από την άλλη. Σε μια πιατέλα βάζουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μόλις είναι έτοιμες οι αβγόφετες τις βάζουμε εκεί για να τραβήξει το χαρτί το περιτό λάδι. Και ζεστές και κρύες είναι εξίσου νόστιμες. Αν έχουμε περισσότερο ψωμί, βάζουμε περισσότερο αβγά και γάλα.

**Tip: Μην πετάτε τα μπαγιάτικα ψωμιά. Μπορείτε να τα κόβετε φέτες και να τα βάζετε σε μια σακούλα στην κατάψυξη. Έτσι θα έχετε πάντα ψωμί για αυγόφετες!!! Εναλλακτικά, μπορείτε να τρίβετε την ψίχα και να την κρατάτε επίσης στην κατάψυξη για μελλοντικούς κεφτέδες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου