Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Μπισκοτομιλφέιγ με μπανάνα και ινδοκάρυδο

Από τα γλυκά που γίνονται κυριολεκτικά στο πι και φι. Μια συνταγή από τη Ντίνα Νικολάου(Γλυκές Ιστορίες,τ.9 Μάιος 2011), που θα σας εκπλήξει!

Υλικά (για 4 μερίδες):
200γρ τυρί τύπου philadelphia
75γρ ινδοκάρυδο τριμμένο
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κάψουλα βανίλια
20γρ βούτυρο (ή βιτάμ)
2 μπανάνες
3 κ.σ. ζάχαρη καστανή
50γρ ρούμι (ή φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού)
12 μπισκότα τύπου digestive

Εκτέλεση:
Χτυπάμε σ'ένα μπολ με το μίξερ το τυρί με το ινδοκάρυδο, την άχνη και τη βανίλα, έως ότου έχουμε ένα μαλακό και αφράτο μείγμα. Αν δούμε ότι βγάινει σκληρό, μπορούμε να το μαλακώσουμε προσθέτοντας λίγο γάλα.
Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί σ'ένα τηγάνι. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και τις σοτάρουμε στο βούτυρο για 1'. Στη συνέχεια, τις πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη για να καραμελώσουν. Μόλις λιώσει η ζάχαρη αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε σ'ένα μπολ το ρούμι με μια κουταλιά νερό (ή σκέτο το χυμό πορτοκάλι) και βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα να βραχούν. Βάζουμε ένα μπισκότο στο πιάτο ή σε μπολάκι παγωτού (για πιο φαντασμαγορική παρουσίαση!) και το αλείφουμε με λίγη κρέμα τυριού. Απλώνουμε από πάνω λίγες καραμελωμένες μπανάνες και σκεπάζουμε με ένα δεύτερο μπισκότο. Ξαναβάζουμε κρέμα και μπανάνες και τελειώνουμε με ένα τρίτο μπισκότο. Κατά τον ίδιο τρόπο συνθέτουμε και τα άλλα "μιλφέιγ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου