Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Αλμυρη ταρτα με Philadelphia


ΥΛΙΚΑ για τη ζυμη:
500γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
150γρ. βουτυρο
100γρ. νερο
2 κ.γλ. μπεικιν
1 κροκο αβγου
ελαχιστο αλατι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Φτιαχνουμε τη ζυμη:Κοσκινιζουμε το αλευρι, προσθετουμε το βουτυρο μαλακωμενο και κομμενο σε κομματακια.Ανακατευουμε και τριβουμε το μειγμα με τα δαχτυλα μας.Κανουμε μια μικρη λακουβιτσα στο κεντρο και ριχνουμε τον κροκο (χτυπημενο με λιγο νερο) και δουλευουμε γρηγορα να ενσωνατωθουν.Προσθετουμε το μπεικιν και λιγο-λιγο το νερο.Εξακολουθουμε να δουλευουμε ωσπου να γινει μια ελαστικη και ομοιογενης ζυμη.Αφου γινει η ζυμη μας την κανουμε μια μπαλα και την αφηνουμε 1 ωρα να ξεκουραστει.
Ανοιγουμε τη ζυμη 1 εκατοστο μεγαλυτερη απο τη διαμετρο της φορμας, την εφαρμοζουμε καλα αφου πρωτα την εχουμε βουτυρωσει και την τριπαμε με ενα πιρουνι.

*Εαν θελουμε να την ψησουμε μονη της, ψηνουμε στους 210΄ για 1/2 ωρα.

*Εαν την γεμισουμε, μια καλη ιδεα ειναι να την καλυψουμε με μια ενισχυμενη στρωση Fhiladelphia (αν σας αρεσει), και απο πανω κασερι,ζαμπον,πιπεριες,μανιταρια κτλ. και το καλοκαιρι με κολοκυθακια, μελιτζανες, ντοματα και φετα.
Ετσι την ψηνουμε στους 190΄ για 1/2 ωρα. Ισως χρειαστει και λιγο παραπανω μονο απο κατω, αναλογως την φορμα και τον φουρνο.

*Καλη επιτυχια!!!!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου