Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Μηλόπιτα (by πεθερούλα)

Είναι crispy, είναι ελαφριά, είναι και νηστίσημη (άσχετο, αλλά είναι) !!! Με ελάχιστα και οικονομικά υλικά.

Υλικά:
500γρ φαρίνα (1 πακέτο)
250γρ βιτάμ (1 συσκευασία μικρή)
1 φλ. ζάχαρη
4-5 μήλα (στο χοντρό τρίφτη ή απλά ψιλοκομμένα)
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη (για τα μήλα)
1 κ.σ. κανέλα (για τα μήλα)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βιτάμ κρύο σε κομμάτια και τη ζάχαρη. Αρχίζουμε το ανακάτεμα με το γάντζο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κονιάκ (ή κάποιο άλλο λικέρ) και σιγά σιγά τη φαρίνα. Αφού ανακατευτούν, δουλεύουμε τη ζύμη και λίγο με το χέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC. Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα απλώνουμε σ'ένα τσέρκι ή ένα απλό αντικολλητικό ταψάκι. Από πάνω ρίχνουμε τα μήλα, αφού προηγουμένως τα έχουμε ανακατέψει με την καστανή ζάχαρη κ την κανέλα. Φτιάχνουμε μπαστουνάκια με το υπόλοιπο μίγμα και τα απλώνουμε χιαστή από πάνω. Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε τη μισή ζύμη κάτω, τα μήλα στη μέση και την υπόλοιπη ζύμη την απλώνουμε από πάνω. Ψήνουμε για 40'-45' ανάλογα με το φούρνο.Φουσκώνει αρκετά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Πρέπει να ροδοκοκκινίσει πολύ καλά από πάνω, διαφορετικά μπορεί να σας φανεί άψητη στη μέση. Την επόμενη φορά προσδιορίστε το χρόνο ψησίματος ανάλογα με το αποτέλεσμα. Πάντως και να μην ψηθεί καλά την πρώτη φορά, το αποτέλεσμα είναι εξίσου καλό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου