Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Τηγανιά κοτόπουλο ...σε απλή έκδοση


Υλικά (για 2 άτομα):
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (μισό πακέτο)
5-6 φρέσκα μανιτάρια champion
1 ποτήρι λευκό κρασί
λίγο ελαιόλαδο
λίγο σησαμέλαιο (προαιρετικά)
αλάτι - μαυροπίπερο - κόκκινο πιπέρι - ρίγανη

Εκτέλεση:
Κόβουμε το φιλέτο σε μπουκίτσες. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και λίγο σησαμέλαιο και ανακατεύουμε. Σ'ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζασταθεί καλά προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές και μόλις ασπρίσει εντελώς γύρω γύρω σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια, αφού προηγουμένως τα ξεφλουδίσαμε και τα κόψαμε στη μέση. Αφήνουμε να εξατμιστεί καλά το κρασί κι έπειτα προσθέτουμε 1-1,5 ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι. Σ'ένα μισάωρο περίπου, μόλις το κοτόπουλο πιει τα υγρά του, είναι έτοιμη η τηγανιά μας.

** Στη συγκεκριμένη φωτογραφία, έχω σερβίρει την τηγανιά με noodles και barbeque sauce.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου