Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ρυζόγαλο (all time classic !!! )

Υλικά: (για περίπου 6 μπολάκια)
1/2 κούπα ρύζι
2 κούπες νερό
1/4 κ.γλ. αλάτι
4 κούπες γάλα
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κάψουλα βανίλια
1/2 κούπα ζάχαρη

Εκτέλεση:
Βράζουμε το νερό με το αλάτι και ρίχνουμε το ρύζι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Σε 1/4 κούπας γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε μαζί με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε επί 20'. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να πήξει. Κατεβάζουμε απ' τη φωτιά κ μοιράζουμε στα μπολάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου