Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Κολοκυθοκεφτέδες

Ειλικρινά....δοκιμάστε τους !!! Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για καλοκαίρι !!! Τους λάτρεψα από τη μαμά μου, που για να μας χορτάσει κάνει τη διπλάσια ποσότητα κ μέχρι το βράδυ εξαφανίζονται !!! (συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου)

Υλικά:
1 κιλό κολοκύθια μέτρια
1/4 κούπας λάδι
1/4 κούπας τριμμένο κρεμμύδι
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι (η γραβιέρα αφήνει πιο έντονη μυρωδιά)
3/4 κούπας τρ. φρυγανιά
3/4 κούπας φαρίνα
3 αβγά
1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαιντανό
αλάτι - πιπέρι
λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:
Πλύντε τα κολοκύθια και τρίψτε τα στο χοντρό τρίφτη. Πασπαλίστε τα με 1/2 κουταλάκι αλάτι κι αφήστε τα να στραγγίσουν λίγο σε τρυπητό. Πρέπει να είναι 4 κούπες κολοκύθι καλά στραγγισμένο. Σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι (1/4κούπας). Ανακατέψτε τα κολοκύθια σ' ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίξτε κι ανακατέψτε το σοταρισμένο κρεμμύδι, αλάτι κ πιπέρι. Σ' ένα τηγάνι ζεστάνετε μπόλικο λάδι κ ρίξτε κουταλιές από το μείγμα. Αν θέλετε τη ζύμη πιο σφιχτή, προσθέστε λίγη φρυγανιά ή λίγη φαρίνα. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν κ απ' τις 2 πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου