Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Μελιτζάνα special

Το δοκίμασα το 15Αύγουστο που γιόρταζα κ είχαμε τραπέζι. Το μόνο που περίσεψε, ήταν τα καμένα υπολείμματα στο πυρέξ !!! Λοιπόν, η συνταγή στο περίπου έχει ως εξής....

Υλικά:
5-6 μέτριες μελιτζάνες τσακώνικες (δεν πολυσυμπαθώ τις φλάσκες)
500γρ φέτα (εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε 250γρ φέτα κ 250γρ ανθότυρο)
4 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πρ.πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι-πιπέρι κόκκινο-πιπέρι μαύρο
βασιλικός-δενδρολίβανο
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες, τις αλείφουμε με λίγο λάδι, τις απλώνουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε για ένα τεταρτάκι περίπου στους 200οC στο γκριλ, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, σ' ένα κατσαρολάκι, σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι με την πιπεριά κ μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε την ντομάτα κ τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Αφήνουμε να πάρει βράση η σάλτσα κ κατεβάζουμε απ' τη φωτιά. Σ' ένα πυρέξ, απλώνουμε μια στρώση μελιτζάνες. Κάνουμε κομμάτια τη φέτα με το χέρι κ απλώνουμε τη μισή πάνω από τις μελιτζάνες. Έπειτα ρίχνουμε τη μισή σάλτσα κ επαναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία, δηλ. στρώση μελιτζάνες-φέτα-σάλτσα. Ψήνουμε στους 180οC μέχρι να λιώσει καλά η φέτα κ να τελειώσουν τα υγρά της σάλτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου