Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Φασολάκια πράσινα

Στη μαγειρική το θέμα είναι η φαντασία !!! Δεν είναι ανάγκη να τηρείς κατά γράμμα τις συνταγές. Άλλες γεύσεις αρέσουν στον έναν, άλλες στον άλλον. Η παρακάτω συνταγή είναι απλά η δική μου εκδοχή για το φαγάκι που θα φάμε σήμερα. Κι ότι δε σας αρέσει....αλλάξτε το !!!

Υλικά (για 2 άτομα) :
1/2 κιλό φρέσκα φασολάκια πράσινα (είναι καλύτερα να τα έχουμε ζεματίσει πρώτα)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ώριμη ντοματα τριμμένη στον τρίφτη (τώρα που είναι η εποχή τους)
1 καρότο κομμένο κομματάκια
1 πατάτα κομμένη μεγάλα κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο (αν ειναι μεγάλο το φλυτζάνι βάλτε λιγότερο)
λίγο μαιντανό
1κ.γλ. αλάτι
1/2κ.γλ. κόκκινο πιπέρι
1/2κ.γλ. μαύρο πιπέρι
1/2 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα κ σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με την πιπεριά. Προσθέτουμε την ντομάτα με το κόκκινο πιπέρι να σοταριστούν κ αυτά λίγο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα φασολάκια κ ανακατεύουμε περίπου 5λεπτά να πάρουν γεύση. Κατόπιν, προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να καλυφτούν εντελώς και ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα. Αν τελειώσει το νερό νωρίτερα κ δεν είναι έτοιμα ακόμα, προσθέτουμε λίγο ακόμα. Επίσης, θα πρέπει συχνά να κουνάμε ολόκληρη την κατσαρόλα επειδή τα φασολάκια αρπάζουν εύκολα από κάτω.

Συνοδεύεται τέλεια με μια υπέροχη χωριάτικη σαλάτα με μπόλικη φέτα κ φρέσκο ψωμάκι.... (m.gavra)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου