Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ζαγορίτικη Αλευρόπιτα

Υλικά:
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αβγά
1/4 φλ τσαγιού ελαιόλαδο
2κ.σ. τσίπουρο
1κ.σ. αλάτι
2 1/2 ποτήρια νερό
300γρ φέτα θριμματισμένη
λίγο πιπέρι
1 αβγό
2κ.σ. νερό
1/3 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αβγά με το λάδι κ το τσίπουρο. Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι κ το πιπέρι. Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να πετύχουμε ένα χυλό λίγο πιο αραιό από αυτό του κέικ. Ρίχνουμε στο χυλό τη μισή φέτα. Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ρηχό ταψί για πίτα 38 ή 40εκ. Αδειάζουμε την αλευρόπιτα. Χτυπάμε το αβγό με το νερό και αλέιφουμε την επιφάνεια με το χέρι. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα κ περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε την αλευρόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς στην τελευταία σχάρα , για περίπου 50' μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου