Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

spagetti Carbonara (σε πολυ ελευθερη εκτελεση!)

Όχι.....δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ τον ωμό κρόκο στο τέλος της παραδοσιακής συνταγής!!!

Μερίδες: 4
Υλικά:
500γρ μακαρόνια Νο7
250γρ κρέμα γάλακτος
10 φέτες μπέικον
200γρ μανιτάρια (αν είναι φρέσκα ακόμα καλύτερα)
1κ.σ. φυτικό βούτυρο
αλάτι

Βράζουμε τα μακαρόνια όπως ως συνήθως, ανάλογα με το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στο πακετο, προσθέτοντας αλάτι κατ'επιλογήν. Τα σουρώνουμε κ τα ξεπλένουμε με μπόλικο νερό για να φύγει το άμυλο κ να μην είναι κολλημένα. Αφήνουμε το βούτυρο να κάψει λίγο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντας καλά κ αποσύρουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά.
Στο μεταξύ, σ' ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι κόβουμε με το χέρι το μπέικον σε λωρίδες. Μόλις αρχίσει το τσιγάρισμα προσθέτουμε κ τα μανιτάρια, αρκεί να τα εχουμε στραγγίσει καλά αν είναι απο κονσέρβα. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε στο τηγάνι όλα τα μακαρόνια. Συνεχίζουμε για λίγο ακόμα σε μέτρια φωτιά το ανακάτεμα κ ρίχνουμε στο τέλος την κρέμα γάλακτος. Υπομονή τώρα για περίπου 5 λεπτάκια, να πάρει μια βράση κ η καρμπονάρα σας είναι έτοιμη !!!!

Δύσκολο ;;; Δε νομίζω !!! (m.gavra)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου