Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ζύμη για Πίτσα

Ειλικρινά, το να φτιάξεις μια πίτσα, κοστίζει πολύ λιγότερο απ' το να την αγοράσεις, ασε που έχει κ την πλάκα του ρε παιδί μου !!! Επιπλέον, βάζεις κ ό,τι υλικά θες, κλάσεις ανώτερα από αυτά που θα σου βάλουν έξω. Σας δίνω μια απλή συνταγή για τη ζύμη κι από πάνω βάλτε ό,τι σας φωτίσει ο Θεός !!!

Υλικά:
4 φλ. αλεύρι (1/2 κιλό)
1 κουτ. γλ. αλάτι
2 κοφτά κουτ. ζάχαρη
1 φακ. μαγιά στιγμής (σκόνη)
220 γρ γάλα ή νερό (θα πρέπει να είναι χλιαρά)
2/3 φλ. λάδι (125 γρ)
4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 κοφτό κουτ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:
Αφού ζεστάνουμε ελαφρώς το γάλα, το ρίχνουμε σ' ένα μπολ μαζί με το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και τη μαγιά κι ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τέλος το κορν φλάουρ. Αν είναι ήδη σφιχτή η ζύμη, δεν το βάζουμε όλο το κορν φλάουρ. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα κ το αφήνουμε σε ζεστό μέρος καμιά ωρίτσα να φουσκώσει. Μόλις είναι έτοιμη, την απλώνουμε σ' ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί ή σε δύο μικρά. Αν μας φαίνεται πολλή η ζύμη για μία δόση, μπορούμε να τυλίξουμε σε μεμβράνη τη μισή και να τη βάλουμε στην κατάψυξη. Βάζουμε πάνω στη ζύμη ό,τι υλικό θέλουμε και ψήνουμε την πίτσα στους 180 οC για 25' - 30 '.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου